Frölunda + Malmö = Sant. Kalle och Maria håller inte på samma lag, men är lika engagerade hockeyfans. Våren var här, med sommartemperaturer. Liksom mycket skratt i glada vänners lag.

Fotograferingen startade med vigseln i Sankta Birgittas kapell, och efteråt fotograferade vi deras bröllopsporträtt runt hörnet bland de röda husen och kullerstenarna på Klippans kulturområde. For vidare till Nya Varvet där de även hade sin  bröllopsfest. Intill cykelvägen som går längs älven finns skog, och vi fotade där. Gick sedan ut på klipporna och tog bilder med de stora kranarna som bakgrund, och letade oss sedan till Ruckmans där gästerna väntade och efter en kortare brudskål med mingel tog vi några gruppbilder. Både med alla gäster och så några mindre med närmaste släkten.

Ruckmans är en väldigt ljus och fin lokal, och kallas numera Restaurang Reveljen. Lokalen har renoverats ordentligt och har ett toppmodernt kök och har plats för upp till 300 gäster. Fungerar bra även för företagsevent och andra saker.

Lokalen hör ihop med hotel Dockyard som ligger en bit längre in i området.

Mitt uppdrag som fotograf avslutades med att jag fotograferade början av middagen med de första talen. Får säga att som vanligt var de väldigt rörande. Så som de blir när goda vänner och släktingar öppnar upp sitt hjärta som berättar för brudparet hur mycket de betyder för dem. Ofta är ju talen kryddade med några historier, och bjuder till skratt. Så var det helt klart även vid Kalle och Marias bröllop. Själv blir jag så fascinerad över hur många människor som verkligen har talets gåva. Som kan berätta lätt humoristiska anekdoter med en välvillig intention att hylla, och göra det på ett sätt som får med alla i rummet på de komiska poängerna och samtidigt får alla i rummet att lära känna brudparet på ett nytt och djupare sätt.

Kanske är det den sak som jag värderar allra mest från de år av bröllop jag fotograferat. Att jag fått uppleva att det finns så mycket kärlek och god vilja bland människor. Och att bröllop är ett av relativt få tillfällen när vänner, föräldrar, barn får en chans att tala om för de som står dem närmast att de verkligen uppskattar dem.

Tack!0 kommentarer