Två bilder från gårdagens fotografering med Magnus och Linda. Vi gjorde detta som en så kallad Beloved-fotografering. Detta innebär att jag jobbar med olika metoder för att få paren att slappna av, och till och med glömma att de är framför en kamera. Vad vi vill är att få fram och fokusera på kontakten mellan dem som fotografera.

För de flesta är en Beloved-fotografering en väldigt fin och stark upplevelse i sig självt. Sedan blir bilderna en slags bonus. När de hänger på väggarna hemma påminns man om den kontakt man har med sin partner och  det kan hjälpa att sätta saker i sin rätta proportion. Överse med de små friktionerna som uppkommer i dagliga livet och istället komma ihåg varför man valt att leva med den person man gör.

Beloved kan också användas på utmärkt sätt för familjefotograferingar och även för enskilda porträttfotograferingar. Om man fotograferar en person ger fotograferingen en möjlighet att komma djupare i kontakt med sig själv. Låta själva fotograferingen bli en stund av utforskande, minnas vem man är bortom de roller man behöver spela i sitt sociala liv.

undefined

3 Kommentarer

  1. Jessica Lund

    Oj vad fina! Älskar sista bilden!!!

  2. Mette

    Vilka härliga! Hoppbilden är ju helt underbar 🙂