Vinterbröllop

Att få förfrågan om bröllopsfotograferingar på vintern, och som i det här fallet i februari, är alltid lite extra spännande. Hur blir vädret? Kommer det bli väldigt blåsigt och kyligt för paret? Det är frågor som kommer upp och som behöver besvaras. Min inställning är att det faktiskt fungerar att fotografera i stort sett i vilket väder som helst. Det är något som växt fram efter många års fotograferande i både det vi brukar kalla bra och dåligt väder. Bilden ovan togs en dag när isande vindar svepte in från kusten. Brudparet, Hanna och Jens, ville bli fotograferade uppe vid Masthuggskyrkan, även om vigseln inte ägde rum där.

Jag åkte till kyrkan och rekade fotoplatser några dagar innan, och hittade många fina. Vilka av dem vi använde fick bestämmas under själva fotograferingen eftersom vi behövde improvisera en del beroende på kylan. Men dåligt väder, finns det? Kanske.. men det finns alltid möjlighet att skapa bilder. Och att skapa bilder är inte beroende på vädret, de kommer till i samspelet mellan de som fotograferas och fotografen.

Detta samspel och att oavsett situation få till bilder som känns meningsfulla för dem jag fotograferar, är en av mina starkaste drivkrafter. Hur det händer är svårt att beskriva i några få ord, men att låta den positiva energi som finns mellan paren komma fram händer ofta av sig självt när fotograferingen är kul och lekfull. Det fantastiska är att även de djupare ögonblicken, som bäst beskriver det som händer mellan paren då också får komma fram på ett helt naturligt sätt.

Så vinterbröllop är inget man behöver tveka på att boka vad gäller fotograferingen om du frågar mig.

1 kommentar

  1. Hanna

    Du är en fantastisk fotograf som lyckades göra en minst sagt kylslagen tillställning till ett varmt och kärleksfullt minne. Vi är så nöjda! Tack!