Även om jag alltid fotograferat mest hel- och halvdagsbröllop har jag ofta valt att bara visa ett fåtal bilder från varje bröllop på bloggen, och då mest bröllopsporträtten eller några andra favoritbilder.

Här i detta blogginlägg ser ni fler bilder som ger en mer fullständig bild av hur jag närmar mig en bröllopsfotografering. Porträtten är bara en mindre, men viktig, del av det som levereras till paren. När jag är med en längre stund, skall bilderna berätta en historia om dagen, platsen, det som hände, vilka som var där, och om alla möten som uppstod.

Lina och Thomas hade sin fest på Villa Odinslund i Göteborg, som ligger inbäddat i skön grönska bara ett stenkast från Örgryte gamla kyrka där vigseln ägde rum. Vädergudarna var på sitt bästa humör och bjöd på härlig sommarvärme trots att det bara var i början av maj.

Fotograferingen startade en stund innan deras ”första möte”. Om paren vill ses innan vigseln är detta något jag alltid rekommenderar. Det blir en känslomässig stund som förutom att ge fina bildmöjligheter kan sätta an tonen för hela dagen.

Vid vårt planeringsmöte innan fotograferingen kom vi fram till att det viktiga för Lina och Thomas var att få ’levande bilder’. De ville inte ha så många uppställda porträtt, men det var viktigt med bilder på gäster och situationer, och att fånga glädjen under dagen.


6 Kommentarer

 1. Sonia Jansson

  Det lyser en sådan glädje och kärlek genom dessa bilder!
  Och så tycket jag att bruden är så lik Princessan Mary av Danmark 🙂
  Underbart, Stig!

 2. Jane

  Min kopp te det här, Stig – äkta och ärliga bilder med mycket känslor. Fint!

 3. Sina Farhat

  Riktigt fina bilder som inger glädjen detta pars stora dag!
  Snyggt jobbat och keep up the good work 🙂

 4. Lars Lundberg

  Nice Stig!!
  Tycker Lars Lundberg

 5. Bruden LIna

  Åhh vad kul att se bilderna igen! Vilken underbar komplimang jag fick av Sonia, jag niger och tackar:) Vi är supernöjda med bilderna som Stig tog, tack återigen!!

 6. Petra Sundberg

  Jag gillar verkligen hur du fotograferat brudgummen när han väntar på sin brud! Härligt kärleksfullt par!