Här är en bild till från torsdagens workshop med den amerikanska fotografen Joe Buissink, denna gång med modellen Nina Sjölin som också är från modellagenturen NMG. Workshopen hölls på Gunnebo slott i Mölndal. Joe B är fotografen som fotograferat många kändisars bröllop, som till exempel Christina Aguilera, Christina Applegate, J Lo – Jennifer Lopez, Michael Jordan, och många andra.

Jag var bekant med Joe´s bilder sedan tidigare. Ja han var faktiskt en av fem fotografer som presenterades på en DVD jag fick tag på i början av min egen verksamhet som bröllopsfotograf. Har alltid gillat hans stil, som jag skulle beskriva som konstnärlig och elegant. Så det var kul att få träffa honom i verkliga livet.

Att vara på workshop med en hel mängd andra fotografer är en lite märklig upplevelse. Ofta finns en eller ett par modeller och om varje fotograf får sin egen fototid känns det som om det hela kan bli fruktbart. Men ofta ser man 10-15 fotografer stå och fotografera samma modell från aningen varierande vinkel. Kanske inte så kreativt..

Denna gång var det dock upplagt så att det fanns utrymme för alla att få en stund med modellerna och vi kunde prova våra egna idéer. Vad jag gjorde för att få denna bild var att be modellen gå långsamt mot mig samtidigt som jag själv gick baklänges.

Tycker det funkade bra, och är mycket glad över denna bild.

3 Kommentarer

  1. Jessica Lund

    Men åh Stig vilken fantastiskt vacker bild! Älskar den!

  2. Georgios

    Wow! Vilken fin bild! Och riktigt härliga färger!

  3. Fredric

    Riktigt fin bild!!